Folk får tycka precis vad de vill om skrock. All skrock har en logisk orsak, ett naturligt ursprung, vissa mer långsökta än andra. Jag tror bara på den logiska förklaringsmodellen till varför olika typer av skrock uppstått.

En uppställd stege är mest opraktisk att gå under, för man riskerar ju att slå emot den. En svart katt som springer över gatan är uppseendeväckande och kan ta uppmärksamheten från sin egen färd. Nycklar på bordet är väl bra att undvika eftersom vi vet att nycklar oftast är smutsiga. Fast jag har för mig att just denna skrock har med glädjeflickor och att lägga fram nycklarna för att vissa sin tillgänglighet att göra. Däremot undrar jag lite var tretton kommer in i bilden. Är det bara en efterkonstruktion eller har talet med den trettonde lärjungen att göra? Jag har hört flera teorier. 13 har en tradition som oturstal medan sju klassas som mer tursamt. Då är det spännande att dödssynderna är sju till antalet.

Idag har iaf avlöpt helt utan otur.

Fredagen den trettonde föregicks däremot av en hel del otur… men den har inget med idag att göra, annat än att en stor del av dagen gick åt att fixa till allt som Hertz inte lyckades med under gårdagen.

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *