Saker och ting blir inte alltid som man planerar.

Denna gång sprack planeringen när hyrbilens koppling gick sönder i Oslo och vi blev strandsatta utan någon acceptabel lösning.

När vi var nästan framme vid vår destination, där vi skulle möta äldsta dottern och packa hennes bohag för återflytten till Sverige, så fastnade kopplingen i nedtrampat läge. Efter 90 minuter kom bärgaren från Volvo Assistans. Han körde bilen till närmaste verkstad, så som assistansförsäkringen täcker, vilket var 900 meter tillbaka på den väg vi just kört. Det hotell vi redan hade en rumsbokning på låg i princip granne med Hertz.

Så långt verkar allt ha varit massiv tur i extrem otur.

Men tydligen verkar Hertz inte helt övertygande duktiga på att ordna bilar till sina kunder. De menar att vi inte får ha deras bil under hela vår förbetalda bilhyra, utan vi måste lämna tillbaka den ersättningsbil vi ännu inte fått, i förtid, och vi får heller inte köra den till uthyrningsstället, alltså där vi skulle ha återlämnat den bil som nu står på verkstaden. Frågan är vad de egentligen har för funktion på Hertz Assistans om den inte är för att supporta sina kunder. Och frågan är hur de tänkt att vi skulle ta oss hem med ett om än kompakt bohag, så ändå ett bohag, utan möjlighet att packa det i en bil. En bil som vi hyrt enkom för denna anledning.

Jag är inte längre särskilt imponerad av Hertz.

 

Jag är inte heller särskilt imponerad av skitrestaurangen på Radisson Blu i Fornebu.

Det var den äckligaste torraste hamburgaren jag någonsin ätit…. och den kostade 225 Norska kronor. Samma hamburgare fast med bättre kvalitet på köttet kostar hos en Svensk Sibyllakiosk runt 45 kronor. Men jag vet att Sibyllas kvalitet är högst tveksam, så jag väljer ju att inte äta där, men när en hamburgare kostar 225 kronor så räknar man ju med att den håller hyfsat hög kvalitet. Men icke….

 

För er egen skull, gör vad ni kan för att undvika denna otroligt värdelösa restaurang.

Tyvärr såg vi inte i tid att de fått de sämsta tänkbara recensionerna på hotels.com och tripadvisor.com.

 

Tagged with →  
Share →

One Response to I Norge utan bil

  1. […] Vi väntar nu på besked hur vi ska kunna ta oss tillbaka hem. Att vi ska få en ny bil vet vi, bara inte när. Den senaste uppgiften är att den bil som vi ska få (troligtvis under dagen) måste vi senare byta. Eller som maken skriver så bra på sin blogg: […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *